Szerelőnek álcázva verte meg és rabolta ki az idős asszonyt

2018 jún 14
Megosztás
idős asszony

A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki szerelést színlelve bement egy 82 éves ceglédi asszony házába, ahol megverte, megkötözte és kirabolta őt. Amit megszerzett csekély összegért tudta értékesíteni, miközben hosszú cellaévek várnak rá.

A bűnügy vádlottja, egy ceglédi férfi börtönbüntetéséből szabadulva egy villanyszereléssel foglalkozó cégnél helyezkedett el. 2017 őszén több alkalommal is járt szerelőként egy 82 éves asszony ceglédi házában. Miután elbocsátották a munkahelyéről, pénz, jövedelem nélkül maradt. Elhatározta, hogy az idős asszonytól, a bűnügy sértettjétől szerez pénzt.

A vádlott 2017 novemberében egyik délelőtt munkásruhában becsöngetett a sértett házába.

Ragasztószalagot vitt magával azért, hogy az asszonyt megkötözze, a száját beragassza. 

Az ablakon kinéző sértettnek azt állította, hogy a csatornahálózatot és a vízórát jött ellenőrizni. Az asszony hitt a vádlottnak, beengedte őt előbb az udvarba, majd a házba is. A házba érve a férfi nyomban a sértettre támadt. Fellökte az idős nőt, rátérdelt és ököllel bántalmazta őt. A

ragasztószalaggal összekötözte az asszony kezeit, lábait, száját beragasztotta. A férfi lehúzta a nő ujjairól az aranygyűrűket, majd a megvert, megkötözött sértettet sorsára hagyva elmenekült.

Az asszonynak egy idő után sikerült kiszabadítania magát. Telefonon kért segítséget a rokonaitól, akik értesítették a rendőröket.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett el a bántalmazása során.

A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói tíz nap alatt azonosították és elfogták a vádlottat. A Ceglédi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével,

súlyos testi sértés bűntettével és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a férfit. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.