Szerencse fiai és a gyerekzsaruk

2014 szep 25
Megosztás
gyerekek a zsarukkal együtt ellenőriznek Kecskeméten

Ajándékokkal jutalmazták a gyerekek a szabályosan közlekedő járművezetőket Kecskeméten a Halasi úton. A szabályszegők most csak figyelmeztetésben, a jók pedig ajándékban részesültek.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya baleset-megelőzési előadója egy polgárőrrel közösen Kecskeméten, a Halasi úton „Alma-Citrom” elnevezésű közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre. Az akció célja az volt, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a biztonságos közlekedésre, ezen kívül a fókuszban a gyalogosok sérelmére elkövetett jogsértések kiszűrése volt.

Az akcióban részt vett 12 általános iskolás diák is, akik - az eligazítást követően - láthatósági mellényben látták el a számukra meghatározott feladatokat.

A gyerekek a szabályosan közlekedőket – a Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából - láthatósági mellénnyel, kerékpárlámpával, kulcstartóval jutalmazták, míg a szabályszegők - a mérlegelési jogkör lehetőségével élve - figyelmeztetésben részesültek. A sofőrök örömmel fogadták a gyerekeket, akik megköszönték a jogkövető magatartást tanúsító jáművezetőknek, hogy vigyáznak rájuk és a gyalogosokra, mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a jövőben is rendszeresen hajtanak végre hasonló közlekedésrendészeti ellenőrzést.