Szeretetebéd felajánlás egy hétköznapi házaspártól

2018 júl 18
Megosztás
Máltai Szeretetszolgálat Kecskemét

A nagyvállalkozók rendszerint a karácsonykor érzik úgy, hogy akkor illik letudni az éves adakozókedvüket, éppen ezért meglepő az, ha valaki nyáron tart adományozó szeretetebédet, nem beszélve arról, ha nem is vállalkozóról, hanem egyszerű hétköznapi emberről van szó. 

Gondi Endre és felesége pont ilyen ember, rendszeresen összeállít egy ebédet a Máltai Szeretetszolgálat Hoffman János utcai intézményében, mint mondja, szeretetből, mert jónak lenni jó.

Csütörtökön 20 kilogramm csirkecombból főtt a pörkölt, volt hozzá tészta és a felesége sütötte meggyes-mákos sütemény. Nem menü volt, hanem nagy adag, még estére is elvihettek belőle az otthontalanok.

Az ebédosztás előtt Gondi Endre azt mondta a megjelenteknek, hogy higgyenek, mert nincsenek egyedül és az ebből eredő hitük segítse őket a talpraállásban.

Gondi Endre és felesége nem tagja semmiféle gyülekezetnek, szektának, a saját hitük vezérli évről évre arra őket, hogy az egyszerű életük mellett a lehetőségeikhez képest megpróbáljanak segíteni a rászoruló embertársaikon.