Tablókiállítás a kecskeméti főtéren

2022 jún 1
Megosztás

Tablókiállítás nyílt június 1-jén, szerdán, Kecskemét főterén. A harmadik alkalommal megrendezett eseménnyel Kecskemét város és a Kecskeméti Médiacentrum a végzős középiskolások előtt tiszteleg. A kiállított tablókra szavazni is lehet a Hírös.hu hírportálon, az osztályok értékes nyereményekért versengenek. A kiállítás június 19-ig, a verseny június 16-ig tart.

„Legyünk büszkék városunk végzős diákjaira!” címmel harmadik alkalommal rendezett Tablókiállítást Kecskemét városa és a Kecskeméti Médiacentrum. Kecskemét főterén idén 13 középiskola 51 tablója látható, melyek emléket állítanak a városban töltött közös éveknek. Az esemény azt is kifejezi, hogy Kecskemét büszke a fiataljaira. Bármilyen messze is kerülnek majd, a város mindig hazavárja őket. 

Kozák Polett, a Kecskeméti Médiacentrum vezetője köszöntőjében elmondta, ennek a korosztálynak a legfontosabb a megerősítés, a bizalom. Az, hogy érezzék, figyelnek rájuk. Ez a kiállítás pedig éppen ezt adja meg számukra.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszédében felidézte a kezdeteket, amikor 2017-ben a kezdeményezés mellé állt a város. Elmondta, ez az esemény egy összetett koncepció része, mely az egyetemvárossá válást szolgálja. A cél, hogy a  most végző középiskolás diákok, akár itt tanulnak tovább, akár más városokban, iskoláik végeztével Kecskeméten is megtalálják a boldogulásukat. Kiemelte, szeretnének hagyományt teremteni azzal, hogy a végzősök tablói a jövőben egy helyen legyenek megtalálhatók, miközben a kulturált hely biztosítása mellett kapcsolódó programokkal várják és építik a közösségeket.

A Tablókiállítást Tablóverseny is kíséri, a Hírös.hu hírportálon június 16-ig lehet a tablókra szavazni, a győztes osztályok értékes nyereményekben részesülnek.