Téli képeslap a kecskeméti Rigó utcából (frissítve)

2019 jan 24
Megosztás

Január 23-ára virradóra egy rendszám nélküli autó akadályozza a forgalmat a kecskeméti Rigó utcában. A jármű bal első kereke kiszakadt. A tulajdonosa rendszám hiányában nem ismert, ezért az ott élő lakosok bejelentést tettek.

A helyzet lassan 48 óra óta változatlan.

Természetesen felmerül ilyenkor a honpolgárokban, hogy néha olyan gyorsan el tudnak vontatni a hatóságok egy szabálytalanul parkoló autót, jelen esetben ez miért nem működik?

Kérdéseiket a helyzetről, a felelősségről, valamint a megoldás lehetőségéről megküldtük a rendőrségnek, valamint a Kecskeméti Városrendészetnek is és várjuk megtisztelő válaszaikat, amelyeket majd itt fogunk leközölni.

Addig is nézegessük ezeket a szép, téli, forgalombosszantó fényképeket, amelyeket egy olvasónk készített.

Időközben a rendőrség illetékese már válaszolt, mondván: a feladat és az akadály elhárítása nem az ő hatáskörük, hanem a Kecskeméti Városrendészeté.

Aztán megérkezett a Kecskeméti Városrendészet válasza is:

"A tegnapi napon kollégáim is észlelték a hatósági jelzés nélküli Peugeot gépkocsit. Dokumentálták a gépkocsi állapotát és megállapításra került a gépkocsi tulajdonosa is, akit felszólítottunk, felhívva a figyelmét, hogy ilyen módon nem tárolhatja közterületen a gépjárművét. 

Mivel a gépkocsi a közlekedést közvetlenül nem akadályozza, 10 nappal az értesítést követően lesz leghamarabb lehetőségünk az elszállításra ha addig a tulajdonosa/üzemben tartója nem viszi el. Amennyiben elszállításra kerül sor annak költsége (csakúgy mint az azt követő tárolásé ) a tulajdonost/üzemben tartót terheli.
 
Tisztelettel :
 
Csíkos Imre
intézményvezető
Kecskeméti Városrendészet"
 
Magyarán 10 napig jól van ott az autó a kerékpársávban, a várakozni tilos tábla tövében, hiszen úgysem biciklizik ilyenkor arra senki.