Terveken a régi uszoda átalakítása

2014 aug 19
Megosztás
kecskeméti kosárlabda akadémia látványtervei

Elkészültek a régi fedett uszoda átépítésének a látványtervei, amely szerint itt kapna helyet a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia. Ehhez persze még sok pénz kell és segítség.

 

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár által is támogatott, ötszáz gyereket foglalkoztató kosárlabda akadémia működését a városi önkormányzat, szponzorok, tagdíjak, valamint a látványsportok támogatására kialakított úgynevezett TAO adójóváírásból támogatják.

Ebben az évben azonban nagyban megváltoztak az adójóváírások szabályai, a látványsportok mellett lehetőség van - még kedvezőbben - a filmalap, illetve kultúra vállalkozói támogatására, mely az eddigiekhez képest csökkentette a látványsportok céljára jóváírt összegeket.

Ennek okán az akadémia most nagyszabású kampányba kezdett, amellyel további TAO-s pénzek gyűjtését tűzték ki célul, hogy a saját céljaiknak megfelelően átalakítsák az egykori fedett uszodát. A beruházás önrészét, mintegy 222 millió forintot a kecskeméti önkormányzat állja, a további 517 millió forintot pedig a TAO-ból szeretné előteremteni az akadémia. Csak összehasonlításképpen: 2014-re valamivel több mint 123 millió forint gyűlt össze a TAO-s pénzből. 

Szóval nagy fába vágták a fejszéjüket és ennek okán nagyszabású kampányba kezdtek, hogy népszerűsítsék a vállalkozók előtt a terveiket. 

E szerint az régi uszoda felújítása során az épületben kialakítanának három kosárlabda pályát, és természetesen felújítanák a meglévő öltözőket, irodákat és vizesblokkokat, hogy a komplexum alkalmas legyen a mindennapos testnevelés kiszolgálására is.

Mindezeken túl a tervekben egy szabadtéri pálya létrehozása is szerepel a Szabadidő Központban.