Török barátok III. Mehmed köntösénél

2015 aug 16
Megosztás
török kori kiállítás a Cifraplotában

M. Ekrem EŞKINAT polgármester úr vezette török testvérvárosi delegáció pénteken este látogatást tett a Cifrapalotában, ahol a virágzó, török kori Kecskemét emlékeit tekintették meg.

 

A velük együtt érkező Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert és Lévai Jánosné önkormányzati képviselőt, az Értékőrző Bizottság alelnökét és kíséretét Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója fogadta és kalauzolta. Városunk muzeális közgyűjteményi központjának vezetője büszkén mutatta be a pontosan két hete megnyitott és máris nagy népszerűségnek örvendő, két szinten húzódó „A beszélő köntös” nyomában című helytörténeti kiállítást. Az élvezetes, de kimerítő látogatás végén a vendégek és a házigazdák a csobogó kút köré épített rózsaudvarban pihentek meg.

A Kecskeméti Katona József Múzeum 2015. július 31-én „A beszélő köntös” nyomában címmel nyitotta meg új, nagyszabású kiállítását. Az intézmény a tárlat keretében kívánja bemutatni Kecskemét és térségének első virágzó korszakát, amely egyúttal éppen a török hódoltság időszakára esik.