Turisztikai központ lett a Városi Moziból

2015 szep 22
Megosztás
Szente Vajk, Tied a világ! előadás Kecskeméten

Az Illés és Szente Vajk: Tied a világ! című zenés darabjával nyílt meg a volt Városi Mozi épületében a Hírös Város Turisztikai Központ. Itt kapott helyet a Leskowsky hangszergyűjtemény.

 

A multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális turisztikai programoknak, városi fesztiváloknak és kiemelt rendezvényeknek. Ide költözött a  Leskowsky hangszergyűjtemény. Akik szeretnék megtekinteni a többezer hangszert, azok - igény esetén — élőzenés tárlatvezetést is kaphatnak, kipróbálhatják a különböző korok és földrészek hangszereit.

A turisztikai központ ad helyet mostantól a Katona József Színház Kamaraszínházának. Az új színházban újszerű, interaktív előadásokat is meg lehet valósítani.

A volt Városi Mozi műemlék épületének teljes körű felújításával -  1284,64 négyzetméteres épített kulturális örökség megmentése, turisztikai funkcióval ellátott hasznosítása valósult meg dr. Farkas Gábor Ybl-díjas építész tervei alapján. A fejlesztésre 398 millió 387 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az uniós, valamint a magyar költségvetésből. A 135 millió forint önerőt Kecskemét város költségvetéséből biztosították. A Katona József Színház 30 millió forinttal támogatta a beruházást.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta: egy új szellemi ikont építettünk, amelyik hosszú évtizedeken át fog lehetőséget adni a kecskemétieknek és Kecskemétre látogatóknak, hogy élményeket adjanak és kapjanak.

Fotó: Banczik Róbert