Új helyen a félegyházi mentősök

2014 május 10
Megosztás
Kapus Krisztinán polgármester

A tervek szerint május végére befejeződik a volt kommendáns hivatal épület földszintjének rekonstrukciója. A mentőállomás megerősítését négy év kérte a félegyházi önkormányzat, miután a helyi kórházi osztályok nagy része Kecskemétre költözött.

A felújított épületszárnyba júniusban költöznek be a mentők. Az épület homlokzatának teljes felújításával június végére végeznek a szakemberek.

 A munkálatokra 5 millió forintot biztosított idei költségvetésében a képviselő-testület. A projekt keretében korszerűsítik a központi fűtésrendszert, új vizesblokkokat alakítanak ki, elvégzik a helyiségek festését, oxigéntárolót és eszközmosót létesítenek. Rendezik, belső parkolásra teszik alkalmassá a belső udvart. A rekonstrukció befejezése után költöznek az épületbe a mentők a mentőállomás felújításnak idejére. A megújult ingatlanrész használatáért a mentőszolgálat bérleti díjat fizet.
Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően az országban 22 mentőállomás épül, 60 pedig megújul, közöttük a kiskunfélegyházi is. A fejlesztésből városunk többszörösen is profitál, hisz a napokban új mentőautó állt szolgálatba Kiskunfélegyházán. Korszerűsödik a mentőállomás és befejeződhet a volt kommendáns hivatal földszintjének és külső homlokzatának felújítása –mondta Kapus Krisztián polgármester.

Kiskunfelegyhaza.hu