Újra Kecskeméti Vigasság a vásártéren

2019 május 20
Megosztás

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet a Szent László körúti vásártéren, május 25-én, szombaton 8.00 órai kezdettel rendezi meg a II. Kecskeméti Vigasságot, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket, különösen a gyermekeket. 

Hidegélelmet nem kell hozni

Többek között lesz lovasbemutató, sétakocsikázás, íjász- és  Baranta harcművészeti bemutató. A tavalyi évhez hasonlóan a vállalkozó kedvű látogatók jurta sátorban vehetik igénybe a népi gyógyászok masszázs kezelését. Arról pedig, hogy az önfeledt kikapcsolódásnak ne szabjon gátat az üres gyomor, a kemencében sült ropogós kenyér és ízletes bukta kóstoló fog gondoskodni, miközben megfigyelhetjük, hogyan őrli a búzát a köves malom. 

Hagyományőrzés minden módon

További gasztronómiai élményt nyújt majd a birkapörkölt főzőbemutató és kóstoló a Slow Food standnál. Mindezeket körül öleli a kézműves vásár színes forgataga, a subák és cifraszűrök élő bemutatója. A szerencsés kezűek pedig értékes nyereményekhez juthatnak a tombolán.

A gyermekeket egy kedves bábelőadás, palacsinta kóstoló, póni lovaglás, ügyességi játékok, állatsimogató, arcfestés és Pál Attila színművész, a vigasság házigazdája várja. 

A legtöbb programmal a gyerekekre gondoltak

A legkisebbeknek rajzversenyt is rendezünk, melynek fődíja egy nyári tábor lesz. 

A programokat a Hegedűs Együttes kíséri vidám muzsikával.

A vigasság mellett a szokásos kisállatvásár és veterán autó- és motoralkatrést börze is megrendezésre kerül.