Újraépítik a kecskeméti labdarúgást

2015 aug 13
Megosztás
bejelentés fociról a városi önkormányzatnál

Új alapokon indul tovább a labdarúgás Kecskeméten.Az építkezés fő pillére az önkormányzat és a Phoenix Mecano. Az MTK egy kis injekcióval segít be, hogy jövőre már az NB-III-ban kezdjünk. 

 

A kecskeméti önkormányzat Sport Munkacsoportja mindig is kiemelt feladatként tekintett a labdarúgásra, hiszen ez volt és ez maradt napjainkra is a legnagyobb tömegeket megmozgató sportág. Ennek okán nagy kihívást jelentett a számukra amikor a kecskeméti foci egyik pillanatról a másikra összeomlott.  Igaz, tudtunk a problémákról, de arra nem számítottunk, hogy mindez villámcsapásként fog történni - mondta csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón Bogasov István, önkormányzati képviselő, tanácsnok, a Sport Munkacsoport elnöke.

Hangsúlyozta: ami történt, megtörtént, ennek ellenére a városvezetés számára továbbra is kiemelt helyen szerepel a labdarúgás.  Hozzátette: ígéretes támogatói megbeszélések zajlanak, a cél: kiemelt alapokra helyezni ismét ezt a sportágat és átláthatóvá tenni, mert az elmúlt időszakban sajnos nem volt nyomon követhető a támogatások útja, azt szeretnénk ha a városi, valamint a szponzori juttatások egyenlő formában oszlanának el.

Bogasov István megköszönte Sipos Lászlónak tanácsnoknak a segítségét, aki a felnőtt labdarúgás bedőlésével azonnal megkezdte a lehetőségek keresését, hogy ne vesszen kárba, amit eddig felépítettünk és legyen jövője a városi labdarúgásnak.

Sipos László tanácsnok elmondta: ehhez a felemelkedéshez a KLC-KTE SI megyei I. osztályú — a múlt évi bajnokságban ötödik helyen végzett csapat — megfelelő kiindulópont. (természetesen ez a csapat nem azonos a KTE-vel és annak klubjával- a szerk.) Hozzátette: nem először kell már az alapokról újraindulnunk, hiszen a kilencvenes években is összeomlott egyszer már a felnőtt labdarúgás, de újra talpra állt. Most  elkezdődött az együttgondolkodás és az összefogás, szeretnénk ha mihamarabb NB-III-as, majd NB-II-es legyen a Kecskemét, természetesen nem adtuk fel az NB-I-be jutást sem, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ez a tizenkét fős mezőny sokkal költségesebbé tette a bajnokságot. Hangsúlyozta: a felemelkedéshez több évre van és biztos támogatókra van szükség. A cél érdekében a város továbbra is térítésmentesen biztosítja a KLC-KTE SI részére a Széktói Stadion használatát, de folyamatban van egy együttműködési megállapodás megkötése is az MTK-val, amely a sikeresség másik pillére. A fővárosi csapat kölcsönjátékosai erősítik majd a Kecskemétet.

Az ügy érdekében Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezetője vállalta fel a fő szponzori teendőket, valamint a további támogatók bevonását. Elmondta: az általa vezetett cég korábban is kiemelt támogatója, névadó szponzora volt a KTE-nek, ezért támogatják és üdvözölik az újraépítkezést. Hozzátette: szeretnének egy négy éves tervet és azt, hogy a város is vegyen részt ebben az építkezésben. Hangsúlyozta:  Az indulás évéhez szükséges keret megvan, már csak a kört kell bővíteni és regionálissá tenni. Van  a látókörünkben néhán szponzor, aki hajlandóságot mutat arra, hogy beszálljon a kecskeméti foci támogatásába.

Dr. Nagy Zoltán újságírói kérdésre nem kívánta megnevezni a további szponzorokat, bár hozzátette, meglepetést nem fog azoknak okozni a névsor, akik követték a kecskeméti focit, mert ezek a támogatók már korábban is  jelen voltak ebben a sportágban.

S. Juhász Attila, a KLC-KTE SI ügyvezető elnöke  megköszönte a bizalmat és az összefogást, hogy továbbra is van kecskeméti labdarúgás és az a sok munka, amelyet az utánpótlásba fektettek nem fog elveszni. Hozzátette: az U-21-es csapatból három játékosra számíthatnak, de sikerült megállapodniuk több neves játékossal, ami azt jelenti, hogy ütőképes csapat fog összeállni a megyei első osztály bajnokságára, de szeretnék tovább erősíteni a keretet. A cél, hogy a jövő évben már NB-III-ban induljon a Kecskemét.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta:  van egy jól bevált receptünk a kosárlabdától, amely szintén újra  kezdte néhány éve és ma újra legjobbak között szerepel. Ezt szeretnénk ezzel a közös stratégiával és összefogással a kecskeméti labdarúgásban is elérni. Kis ország vagyunk, amely kevés élcsapatatot tud a nyugati országokéhoz képest működtetni, ezért örülök a fővárosi együttműködési megállapodásnak - tette hozzá. A város egyébként térségi összefogásban gondolkodik, ezért felvette már a kapcsolatot Kiskunfélegyházával és Tiszakécskével.

Fotó: Banczik Róbert