ÚTFEJLESZTÉS KECSKEMÉT KIEMELT GAZDASÁGI ÖVEZETÉBEN

2016 nov 24
Megosztás
útépítés Kecskeméten

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a „gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című TOP-6.1.5-15 kódszámú pályázaton „útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében„ címmel 367,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt stratégiai célkitűzése, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város területén olyan új gazdasági területeket tárjon fel, amelyek ösztönzik a térségbe települő vállalkozások, elsősorban KKV-K betelepülését. A projekt célja, hogy a város új gazdasági területei jól megközelíthetőek legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára egyaránt. A megvalósítás a Mercedes gyár közvetlen közelében történik, mely beruházás a város elmúlt években végzett legnagyobb horderejű fejlesztése. 

A tervezett út belterületi gyűjtő út kategóriába sorolandó, ami az útra fűződő üzemi létesítményeket kapcsolja össze a Kecskemétet elkerülő kétszámjegyű utakkal. Az út mellett több hasznosítatlan terület is van, melyek a későbbiek folyamán épülhetnek be újabb üzemekkel. A fejlesztés a Daimler út megépült útburkolatának továbbépítését tartalmazza, mely a helyszínen található gazdasági területek számára első ütemben biztosít megközelíthetőséget, míg a második ütem a rendezési terv szerint az 54. számú főúthoz történő kapcsolódást fogja elérni. 

A fejlesztés több ütemben, a pénzügyi források rendelkezésre állásának megfelelően valósul meg, így az úttal párhuzamosan haladó kerékpár- és gyalogút különálló terv alapján már megépült. A jelen projekt során kivitelezésre kerülő út a Daimler út megépült burkolatához kapcsolódóan fog továbbépülni.

A munkálatok 2016. szeptember 19-én kezdődtek meg, a kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, a műszaki ellenőrzés feladatait az Utiber Kft. látja el. A kivitelezés még az idén befejeződik, melynek keretében 357 m új burkolat épül, 505 m burkolat felújítására és buszforduló kialakítására kerül sor. Az útburkolat 7 méter burkolat szélességgel épül.. A projekt 2016. december 31-én zárul. 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ KÉRHETŐ:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Telefon: 06 76 513 513

e-mail: palyazat@kecskemet.hu