Vádat emeltek a kecskeméti cukrásznő 17 évvel ezelőtti meggyilkolásában

2016 dec 9
Megosztás
helyszínelés

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 40 éves budapesti férfivel szemben, aki 1999. szeptember 15-én Kecskeméten megerőszakolt, majd megfojtott egy fiatal nőt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az akkor 23 éves férfi 1999 tavaszán Kecskemét és Kiskunfélegyháza térségében hajléktalan, csavargó életmódot folytatott, miközben kisebb súlyú vagyon elleni bűncselekményeket követett el létfenntartása érdekében. Közterületeken, tömegközlekedési eszközökön rendszeresen ismerkedett nőkkel, igyekezett bizalmukba férkőzni, rövid távú kapcsolatokat létesíteni, melynek során álnéven mutatkozott be és életkörülményeit illetően is hazudott nekik.

A Kiskunfélegyházán élő, stabil párkapcsolatra vágyó sértett ebben az időszakban egy kecskeméti belvárosi cukrászdában dolgozott. Munkahelyére jellemzően vonattal járt be dolgozni. A sértett 1999. szeptember 15-én a délutáni műszakot követően, 20 óra 30 perckor zárta be a cukrászdát és szokása szerint, gyalogosan ment a vasútállomásra, hogy onnan a következő vonattal hazautazzon. Ekkor nála volt a munkaadójától aznap kézhez kapott 15 ezer forint összegű külön juttatása, egy 1400 forint értékű vásárlási utalvány és személyes iratai. A fiatal nő a vonatra azonban már nem szállt fel, mert a vasútállomáson összetalálkozott a vádlottal, aki elcsalta magával és gyalog indultak el a Csáktornyai út irányába.

Egy kietlen, bokros-fás részre érve azonban a sértett meggondolta magát, mire a jelentős erőfölényben lévő, legalább 195 cm magas, erős testalkatú férfi a nőt jobb karján megragadva, akarata ellenére továbbvitte magával. Az elhagyatott helyszínen a vádlott a sértettet bántalmazni kezdte és leszorította a földre annak érdekében, hogy közösüljön vele.

Ezt követően a földre szorított sértett nyakát szemből két kézzel kétszer-háromszor megszorította a férfi. A nyaki erek elszorítása és a légutak elzárása következtében a sértett megfulladt. A vádlott ezután magával vitte a nő táskáját is a benne lévő értékekkel együtt. A sértett holttestét másnap hajnalban egy járókelő fedezte fel.

A férfi azért fojtotta meg áldozatát, hogy az általa elkövetett nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatti felelősségre vonást elkerülje.

A vádlottat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolja. A vádlott a fenti bűncselekményt megelőzően ötször, azóta pedig még további nyolc alkalommal volt büntetve.

A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van, vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a főügyészség. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.