Változik a forgalmi rend az Izsáki úton

2023 okt 3
Megosztás

A Kecskemét, 52. sz. főút fejlesztése során újabb forgalmi rend kerül bevezetésre, melynek eredményeképpen újabb útszakaszokat vehetnek igénybe a közlekedők, ezzel segítve a város beruházással érintett részének megközelíthetőségét. 

2023. október 5. napján várható az Olimpia utcánál elhelyezkedő körforgalom Olimpiai utcai ágának megnyitása. A belváros irányából érkezők az Olimpia utca irányába is kanyarodhatnak jobbra kisívben, az Olimpia utcából érkezők pedig az M5-ös autópálya irányába tudnak tovább közlekedni. A körforgalom SZIL-COOP bevásárló központ felé eső ágát továbbra is kizárólag áruszállítás céljából lehet igénybe venni. A város irányából érkező, személygépkocsival közlekedők a Sport utcai körforgalomnál tudnak visszafordulni, és az Olimpia utcai körforgalmat követően jobbra kanyarodhatnak le a SZIL-COOP bevásárló központ irányába. Az M5-ös irányából érkezőknek TILOS az Olimpia útra a balra kanyarodás, ők a Sport utca felől tudnak eljutni az Olimpia utcára. 

2023. október 9. napján várhatóan a Vízmű utca – Könyves Kálmán körút csomópontjának részleges megnyitására kerül sor, a meglévő forgalomkorlátozások módosításával. Ezt követően a Vízmű utcáról és a Könyves Kálmán körútról egyaránt megvalósul a jobbra, egyenesen, és a balra kanyarodás lehetősége, így a városközpontba történő bejutás is gördülékenyebbé válik. 

Ugyanebben a csomópontban az Izsáki út, M5-ös autópálya felé vezető szakaszán továbbra is érvényben lesznek a forgalomkorlátozások. A Vízmű utcától az M5-ös autópálya irányába 1 sávon, míg a város irányába a Kelemen László utcától két sávon közlekedhetnek. 

A forgalmi terelések táblázása az adott napokon, napközben kerül kiépítésre, ezért kérjük a körültekintő közlekedést, a sebességkorlátok betartását, valamint az esetleges akadályoztatás során a közlekedők türelmét.  

A gyalogos és kerékpáros forgalom részére a járdák és kerékpárutak folyamatosan épülnek. Kérjük a gyalogosan és kerékpárral közlekedők fokozott figyelmét. A gyalogos közlekedésre kijelölt terelőutakat tájékoztató sárga táblák jelölik.  

Felhívjuk az érintett útszakaszon közlekedők figyelmét, hogy a főút 2 km hosszú szakasza, illetve a csatlakozó utcák érintett részei változatlanul munkaterületnek számítanak, így a szakaszokon munkagépek jelenlétére, valamint munkavégzésre kell számítani. Kérjük a kihelyezett közlekedési táblákra legyenek figyelemmel a közlekedési konfliktusok elkerülése érdekében. 

A gyalogos közlekedés szempontjából fontos, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek még nem kerülnek forgalomba helyezésre, ezért kérjük ezeken a helyeken is legyenek figyelemmel a kihelyezett közlekedési táblákra a balesetveszély elkerülése érdekében.  A teljes útszakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom van és lesz érvényben a munkák teljes befejezéséig. Addig változatlanul kérjük, nem csak a járművezetők, de valamennyi közlekedő türelmét, hogy továbbra is óvatosan, körültekintően közlekedjenek.