Védőháló a kecskeméti szegényekért

2015 jan 17
Megosztás
egyesületté alakult a kecskeméti mélyszegényekért facebook csoport

Védőháló Karitatív Egyesület néven pénteken hivatalos szervezetté alakult a múlt szeptemberben útjára induló „A kecskeméti mélyszegényekért” Facebook-csoport. Minden oldalról egy célért.

 

Az egyesület pénteken koradélután tartotta alakuló közgyűlését a kecskeméti Városháza üléstermében, ahol a civil alapítók mellett számos közéleti-, egyházi- és sportéleti személyiség tiszteletét tette, maximális támogatásáról biztosítva a frissen alakuló szervezetet. 

A civil kezdeményezéshez rövid idő alatt ezernégyszázan csatlakoztak, ötven önkéntesükkel pedig eddig száztíz krízishelyzetben lévő család életébe hoztak fordulópontot a segítségnyújtás legkülönbözőbb formáiban. 

A Védőháló Karitatív Egyesület (VÉKA) nevében Libor Zoltán köszöntötte a jelenlévőket:

- A kecskeméti mélyszegényekért Facebook-csoport 2014. szeptember 28-án alakult azzal a céllal, hogy a látókörünkben élő nehéz sorsú embereket segítsük szabadidőnkben, elsősorban a saját használaton kívüli tárgyainkkal, ruháinkkal – tudtuk meg az egyesület alelnökétől. - A kezdeményezés sajátossága a követhető adományozás, hiszen a felajánlott tárgyak átadását minden esetben lefotózzuk és közzétesszük a rászorulók személyiségi jogainak és méltóságának megóvása mellett. Az eddig elért eredményeink azt mutatják, hogy a már meglévő számos karitatív kezdeményezés között a mi munkánk hiánypótló, hiszen személyre szabottan és rendkívül gyorsan tudunk segítséget nyújtani. 

A csoport számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy munkájukra nem csak a rászorulók, hanem az adományozók részéről is igény van. 

- Sok olyan tárgyi adománnyal találkozunk, amikre a mélyszegénységben élő családoknál nincs szükség – például öltönyök, dísztárgyak, magassarkú cipők – vette át a szót Gál Zita, a csoport alapítója és az egyesület elnöke. - Úgy döntöttünk ezért, hogy közhasznú egyesületet alapítunk Védőháló Karitatív Egyesület néven és néhány hónapon belül megnyitjuk Bács-Kiskun és Dél-Pest megye első adományboltját, ahol folyamatos lim-lom akcióink mellett a felajánlók leadhatják jó állapotú, de feleslegessé vált használati tárgyaikat. Az adományboltban értékesített tárgyakból származó bevételt visszaforgatjuk eredeti célunk – a mélyszegénységben élő családok segítésének – megvalósítására. Az egyesületünk által kibocsátott utalványokkal pedig a rászoruló családokat is vásárlási élményhez juttathatjuk majd boltunkban. A bolt nyitása legkésőbb nyár elején várható.