Vége lesz a koporsós temetkezésnek?

2018 nov 30
Megosztás

Közeleg a nap, amikor kiváltják klasszikus temetkezést, a földbe süllyesztett, fából készült koporsót, a  síremlékeket, és egy sokkal környezetbarátabb megoldás veszi át az eddigi temetkezési szokásokat.

Két olasz designer ugyanis szokatlan ötlettel rukkolt elő, ami elhozhatja a temetkezési szokások forradalmát. Anna Citelli és Raoul Bretzel azt találta ki, hogy az elhunytakat úgynevezett “földkapszulákba” lehetne eltemetni. Ezt a projektet Capsula Mundi-nak nevezték el.

Ebbe a természetes anyagokból készült, lebomló kapszulába kerülne az elhunyt hozzátartozó teste, amelynek része egy csemete is, amely a temetés után majd szépen fejlődni kezdene, amihez az elhunyt lebomló teste is hozzájárulna, így végül a halál egy új élet formájában jelenne meg, csodás emléket állítva az elhunyt és hozzátartozói számára.

Arról nem szól a fáma, mi van akkor, ha kártevők támadják meg a csemetét, vagy ha egyszerűen kiszárad,  mi lesz az élő emlékművel?

A temetkezési módszer egyelőre még nem engedélyezett Olaszországban, de az Egyesült Államokban és Angliában van rá lehetőség.