Világbajnokságon a kecskeméti lány

2014 nov 11
Megosztás
Kasza-Kovács Klára

A Kecskeméti tizenkilenc éves Kasza-Kovács Klára, súlyemelő élete elős világbajnokságán mutatkozik be Kazahsztánban, ahol biz szeretik az erőset, nem csak enni, emelni is az ellenfelek.

 

Az ötfős magyar női válogatottból elsőként színre lépő Kasza-Kovács Klára egy riválisát tudta megelőzni a súlyemelők kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a női 58 kilósok 11 indulót felvonultató C csoportjában, amely helyi idő szerint a hétfő késő esti programban versenyzett Almatiban.    

A Kecskeméti TE 19 éves emelője, aki utóbb elmondta, hogy nagyon izgult élete első felnőtt világbajnokságán, szakításban 64, lökésben 84, így összetettben 148 kilogrammot teljesített, két kilóval maradva el egyéni legjobbjától. Az első gyakorlata 64 kilón rendben volt, utána viszont - 68 kilogrammon - kétszer is rontott. A második fogásnemben a 84 kiló leküzdését követően a 88 kilogramm már az utolsó kísérletet jelentette számára.

A kategóriában összesen 34 induló van, és Kasza-Kovács pontos helyezése a teljes rangsorban a B és az A csoport keddi versenyeinek végeredményétől függ.

MTI