Visszacsukták a Hírös-Vital Zrt. vezérét

2023 feb 20
Megosztás

Újra előzetes letartóztatásba helyezték B. Edét, a kerekegyházi élelmiszeripari feldolgozó megálmodóját, amely jelenleg felszámolás alatt áll. A beruházás 7 milliárd forint költségvetési forrást kapott és a Piarista Rend Magyar Tartománya (PRMT)is a projekt részese volt.

Az 51 éves kecskeméti férfi mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, amikor a bíróság múlt év december elején szabadlábra helyezte.

Az ügyészség a döntést megfellebbezte, majd a Szegedi Ítélőtáblának két hónap kellett ahhoz, hogy a döntést meghozza. Igaz, ez idő alatt B. Ede megszökhetett volna, de nem tette, helyette tárgyalásra járt.

Mostantól viszont nem kell tartani a szökésétől, mert újra bilincsben hozzák a tárgyalásokra. 

A férfi három napon keresztül olvasta fel a vallomását, amelynek lényege, hogy nem követett el bűncselekményt, törvénytelenül bántak vele, és az ellene szóló vallomások kierőszakoltak, illetve azért tették vádlott társai, hogy kisebb büntetéssel mihamarabb szabaduljanak az ügyből. 

Hangsúlyozta: bízik a felmentésében és abban, hogy az elszenvedett sérelmek miatt anyagilag kárpótolják majd. Ebből a pénzből vissza fogja vásárolni a feldolgozót és újraindítja a gyümölcs és zöldségfeldolgozást.

B. Edére az ügyészség 10 év engedmények nélküli fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást indítványozott.

Az ügy 11 vádlottjából  6 főt érint a bűnszervezeti minősítés.