Vízparti razzia kunszentmiklósnál

2014 május 23
Megosztás
vadkempingezők igazoltatása

Társszervek bevonásával tartottak közös akciót a kunszentmiklósi rendőrök.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának állománya csütörtökön mintegy 20 fővel átfogó ellenőrzést tartott a külterületi, illetve a vízparti területeken Kunpeszér, Kunadacs, Kunszentmiklós, Tass és Szabadszállás térségében. 

Az akcióban részt vettek a Kunszentmiklósi Járási Hivatal dolgozói, a Bács-Kiskun Megyei Horgászszövetség halőrei a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, valamint mezőőrök és vadőrök.

 Az egyik fő cél a külterületi tanyás ingatlanok ellenőrzése, az ott élő egyedülálló idős személyek biztonságérzetének növelése és a velük való kapcsolattartás megerősítése volt. A Kunszentmiklósi Járási Hivatal nyilvántartó programjának köszönhetően a rendőrök ellenőrizni tudták a külterületi ingatlanok tulajdonjogát, ezáltal az ott lakók tartózkodásának jogszerűségét.

A halőrök a járőrökkel együtt a horgászokat ellenőrizték, akik a horgászati és halászati szabályokat betartották. Egy esetben azonban szabálysértési feljelentést tett a hatóság egy férfi ellen, akitől a horgászeszközeit is lefoglalták.

A mezőőrök, a vadőrök és a Kiskunsági Nemzeti Park őrei a fokozottan védett területeket ellenőrizték a természetkárosítások megelőzése céljából.

 Az átfogó akció során a külterületen élők örömmel fogadták a hatóság munkatársait, akik bűn- és balesetmegelőzési felvilágosítással, illetve szórólapokkal is ellátták az idős lakosokat.