Zombor már nem lesz államtitkár

2014 május 23
Megosztás
Zombor Gábor Kecskeméten március 15-én

Sem a fideszes, sem pedig a szocialista Bács-Kiskun megyei politikusoknak nem volt túl nagy súlyuk az országos politikában. Helyzet a homokon napjainkig változatlan. Legyintenek ránk.

 

A VS.hu információi szerint eldőlt, hogy Szócska Miklós egészségügyi államtitkár januárig a helyén marad, és sem Zombor Gábor, sem pedig Velkey György nem követi majd a poszton. A lehetséges utód Mikola István vagy Pesti Imre lehet. Nem ez az egyetlen poszt egyébként, amelynél júniusra nem dől el a végleges jelölt személye.

Néhány héttel ezelőtt még biztosra lehetett venni, hogy Szócska Miklós nem marad a helyén, és vagy Zombor Gábor kecskeméti polgármester, vagy Velkey György, a Kórházszövetség elnöke lesz az utódja. Kormányközeli források azonban a VS.hu-nak megerősítették, hogy Szócska fél évig biztosan marad a helyén, mert olyan programok lebonyolításáról kell gondoskodnia, amelyek egy új államtitkár számára jóval komolyabb kihívást jelentenének. Zombor a KTV-ben még azt is megpendítette a napokban: ha menni kell, akkor menni kell és még a polgármesterséget is feladja a feladatért. Nem kapkodnak érte.

további részletek:

http://vs.hu/szocska-miklos-januarig-allamtitkar-marad-0523