Bankkártyacsalókat fogtak el Kecskemét központjában

2017 már 31
Megosztás
rendőrségi akció kecskeméten

Nagy volt az izgi csütörtökön délután Kecskemét főterén, a Magyar Államkincstár kirendeltsége előtt, mert a készenléti rendőrség akciózott több autóval. A jól értesültek azt is tudni vélték, hogy fegyveres rablókat fogtak el. Annyi biztos, hogy a fiatal srácokat falhoz állították, megbilincselték, majd rendőrautókba tuszkolták és előállították a rendőrségen. 

Estére kiderült, hogy nem volt fegyveres rablás, nem volt célpont a Magyar Államkincstár csak szimpla bankkártyacsalókat fogtak az utcán, miután megpróbáltak pénzt felvenni egy automatából. Egyiküknél gázpisztolyt is találtak.

A rendőrség az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

2017. március 30-án 15 óra 50 perckor a rendőrök információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt intézkedtek négy fiatallal szemben Kecskeméten, a Szabadság téren. Ennek során egyikük csomagjának átvizsgálásakor a rendőrök találtak egy gáz-riasztó fegyvert, vagy annak utánzatát, amit lefoglaltak. A társaság tagjait előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van. A történtekkel kapcsolatban a Magyar Államkincstár érintettsége nem merült fel.

Fotók: Stella