Egy hülye gyerek nem bírja a Merci-gyárat

2014 május 20
Megosztás
bombariadó Amsterdamban

Kedden megint le kellett állítani a műszakot bombariadó miatt a kecskeméti Mercedes gyárban. Két hét alatt ez volt a második, lehet hogy ugyanaz? Jócskán ketyeg a kár. Előny az Audinál.

Két hete volt a legutóbbi bombafenyegetés, május 20-án kedden újra telefonált valaki, hogy bomba van a gyárban. A műszakot leállították, a dolgozókat hazaküldték és megkezdték a robbanóanyag utáni kutatást. A termeléskiesésből adód kár tízmilliós nagyságrendű.

A rendőrség nem közölt részleteket, és azzal kapcsolatban sem nyilatkoztak, hogy van-e azonosság a korábbi és a keddi bombafenyegető között. Annyi biztos, a gyár riogatója még szabadlábon van, nem úgy mint a két legutóbbi bombafenyegető, akiket rövid idő alatt elfogtak.

Nem volt kedve a tárgyaláshoz

A kecskeméti bírósági elleni bombafenyegető a napokban elfogták, a 26 éves férfit - mivel tettét elismerte - csütörtökön (május 22.) állítják gyors eljárásban bíróság elé. 

Mint ismert a telefonálónak 2014. április 23-án tárgyalása lett volna a Kecskeméti Törvényszéken. Azért, hogy a tárgyalás elmaradjon, a Kecskeméten tartózkodó vádlott a saját mobiltelefonjáról reggel 7 óra 40 perc körül betelefonált a katasztrófavédelem ügyeletére és valótlanul bejelentette, hogy bomba fog robbanni a Kecskeméti Törvényszéken. A férfi biztosra akart menni, ezért  húsz perc múlva a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét is felhívta, majd közölte, hogy „Bomba van a Kecskeméti Törvényszéken és fel fog robbanni!” A bejelentés alapján a helyszínre érkező rendőrök bombakereső kutya segítségével átvizsgálták a törvényszék épületét, de bombát szerencsére nem találtak. Az épület átvizsgálásának idejére a Rákóczi úton a gyalogos és járműforgalmat korlátozni kellett. A valótlan bejelentés miatt a Kecskeméti Törvényszék 2014. április 23. napjára kitűzött tárgyalásait el kellett halasztani, a bíróság épületét ki kellett üríteni.

Nem volt kedve a tanuláshoz

Egy szentesi, de kiskunfélegyházán tanuló kamasz pedig az iskoláját hívta fel otthonról, hogy bomba van az épületben. A tanítás aznapra elmaradt és három épületet kellett kiüríteni miatta.Még aznap elkapták.

Részleteket az alábbi cikkünkben olvashat.

http://hirosveny.hu/hirek/gyerekcsiny-volt-az-iskolai-bombariado