Fantasztikus kínálat a kecskeméti Koch Borkereskedésben

2015 nov 26
Megosztás
Koch Borkereskedés Kecskemét

Ilyen nincs és mégis van. Megérkeztek a legjobb borászatok pinceáron a kecskeméti Koch Borszaküzletbe. Szekszárdi Schieber borkóstoló pénteken este. Az idei Koch rozét ki ne hagyja!

 

Koch Csaba beváltotta a szavát. Nem csinált hiúsági kérdést abból, hogy a saját hajósi, illetve villányi borain kívül más megyebeli, sőt jelentős borvidékek és borászok termékei is bekerüljenek az általa nyitott szakkereskedésbe. A lényeg a minőség és a pinceár - hangsúlyozta.

Hát kérem így is lett, óriási kínálat és elképesztő árak a Bethlen körúti üzletben az egykori Borháló helyén. 

Többek között van új itt Frittmann már Soltvadkertről, a kiskőrösi Szentpéteri család borsora, a hajósi vidék legjobb borai, meg persze a Csanádi szőlőbirtok, de itt van a nagyszerű Mészáros Pál Szekszárdról, Gálné Dignisz Évának - az ország első nő borásza, aki 2013-ban megkapta már az Év Bortermelője elismerést -, termékei, megéreztek a Polgár Pincészet nedüi, vagy  a Bock Pincészet, nem tudom, van-e aki e nevet nem ismeri?

 Illetve a szekszárdi Schieber Pincészet amely november 27-én pénteken este a kecskeméti Koch Borkereskedés vendége lesz.

Mindazok számára akik járatosak a borok világában tudni való, hogy a Hajós-Bajai borvidék és a Szekszárdi borvidék sok adottságában hasonló egymáshoz, és a két borvidék borászai között is szoros a kapcsolat. Így nem is lehetne más a Koch Borkereskedés első meghívott vendége mint a méltán híres Schieber Pincészet. A borokat személyesen dr. Schieber-Horváth Anita mutatja be a Hírös Város borbarátainak. Az est házigazdája Koch Csaba.

Egy kis ízelítő:

„A hely kötelez” Szekszárdon, a Kadarka utca 100-ban nyilvánvalóan borászatnak kell működnie. Az egykori pincesoron ma már csak pincészetünk épületegyüttese utal arra, hogy száz évvel ezelőtt mivel foglalkoztak az utca lakói. Itt a helyi védettséget élvező az 1800 években klasszicista stílusban épült présház lakóház fogadja a hozzánk látogatókat melynek mélyén régi, háromágú pince tekereg.

Szőlőbirtok: A Schieber Pincészetben mindenki a Baranya-völgy szerelmese: itt található az ültetvények jelentős része, azaz: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és kékfrankos, 23 hektár szőlőnk van Baranya-völgyben, ezzel pincészetünké itt a legnagyobb terület. A tőkék többsége 15-25 éves, de hamarosan termőre fordulnak új telepítéseink is kékfrankos, dornfelder, syrah ültetvények.

Az est tervezett borsora:

Cserfes Chardonnay 2014

Fruska Prémium rosé 2014

Abrakadarka siller 2014

Szekszárdi Bikavér 2013

Cabernet Sauvignon 2013

Triológia Prémium Kékfrankos 2013

Quinta Prémium Cabernet Franc Selection 2012

 

A kóstolón történő részvétel: 3500 Ft, mely tartalmazza a kóstolt borokat, valamint a kóstolón felszolgált Garabonciás Sajtmanufaktúra sajt különlegességeit, a Cseh pékség péksüteményeit, és a híres-neves hartai kolbász tálat.

Üzletünk befogadóképessége véges – konkrétan 32 fő - , ezért kérjük, hogy részvételi szándékát mielőbb jelezze nekünk e-mailben (koch.borkereskedes@gmail.com), telefonon (06-30/567 41 16), vagy személyesen az üzletben, a résztvevők számának megjelölésével.

Várjuk jelentkezését!

Fehér Anna

Koch Borkereskedés Kecskemét

+36 30 567 41 16

6000 Kecskemét, Bethlen krt.12/C

koch.borkereskedes@gmail.com

borkereskedeskecskemet.kochboraszat.hu

https://www.facebook.com/kochborkereskedeskecskemet/?fref=ts