Fogházba vonul a gyárat fenyegető nő

2014 okt 13
Megosztás
bombafenyegető Beatrix a bíróság előtt

Jogerősen két év fogházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék hétfőn azt a kecskeméti nőt, aki májusban kétszer is robbantással fenyegette meg a Mercedes-gyárat. Ügyvédje csalódott.

 

Júniusban két év börtönre ítélte gyorsított eljárásban a Kecskeméti Járásbíróság a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés büntettéért Mikus Beatrixot, aki miatt két alkalommal is ki kellett üríteni a Mercedes gyárat, mert bombarobbantással fenyegetőzött.

Az asszony mindezt féltékenységből tette és végigzokogta az első tárgyalását, mert a kisfia asztmás és állandó felügyeletet, valamint ápolást igényel. A bíróság szerint azonban erre előbb kellett volna gondolnia, mielőtt telefonálgatni kezdett.

A tárgyaláson meghallgatták egyébként a Mercedes gazdasági vezetőit is, akik több mint ötvenmillió forintos kárról beszéltek a bombariadó kapcsán.

Végül két év letöltendő börtönre ítélték június 6-án Beatrixot, aki az ítéletet megfellebbezte és felfüggesztett büntetést kért a butasága és a családi elkötelezettsége miatt.

A Kecskeméti Törvényszék azonban nem látott enyhítő körülményt a büntetés felfüggesztésére, kiemelve, hogy magatartásával súlyos nemzetgazdasági érdeket is sértett az asszony. 

Így hétfőn helybenhagyták az első fokú ítéletet, annyiban enyhítve azon, hogy Beatrixnak nem börtönben, hanem az enyhébb fokozatú fogházban kell letölteni a két évet.

Beatrix ügyvédje, Kiszely Zsuzsanna csalódásának adott hangot a jogerős ítélet kihirdetését követően.

Az ügy részleteiről az alábbi cikkünkben olvashat:

Két év börtön a mercis bombafenyegetőnek

http://hirosveny.hu/hirek/ket-ev-borton-mercis-bombariadosnak