Kettős halálos baleset Lajosmizse előtt

2016 jan 31
Megosztás
baleset helyszínelése Lajosmizsénél

Frontálisan ütközött egy Renault, valamint egy Opel az E 75-ös főúton, Lajosmizse közelében vasárnap reggel. Az úttesten maradt Opel helyi utasát a mentők a helyszíni ápolást követően súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az árokba csapódott és tetejére borult Renault Thalia két utasa - egy idős asszony, valamint az ötven év körüli fia - a roncsba szorultak, az életüket már nem sikerült megmenteni. A műszaki mentést a kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók végezték. A mentési munkálatok kezdeti fázisában a főút érintett szakaszát lezárták a hatóságok.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, az elsődleges szemle alapján a lajosmizse felé tartó Opel vezetője áttért a szemközti sávba.

Halálos balesetek hétvégéje

Szombaton este Kecskemét belterületén történ halálos baleset, majd vasárnap

Hajnalban az M0-áson, Gyál külterületén eddig tisztázatlan körülmények között egy autó elütött egy, az úttesten gyalogosan haladó férfit, aki a helyszínen meghalt. A rendőrség a bal pályatestet teljes szélességében lezárta a helyszínelés miatt, a lezárást reggel háromnegyed 7-kor oldották fel. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Szlovéniában tömegbaleset

A sűrű köd miatt legalább hetven gépjármű ütközött össze illetve rohant egymásba Szlovéniában szombat délután a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán, négyen meghaltak és harmincan megsérültek a szlovén hírügynökség, az STA jelentése szerint.

A Ljubljanából Triesztbe és Koperbe vezető autópályát mindkét irányában lezárták a teljes forgalom előtt. A rendőrség közleménye szerint tovább nőhet a sérültek száma. A sérülteket Ljubljanába és még két közeli kórházba szállítják.

Szombat hajnali információk szerint a tömegbalesetben 15 magyar (3 autó és 1 kamion) is érintett volt, közülük egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba vittek. A magyar nagykövetség felvette a kapcsolatot az összes magyar sérülttel, hazajutásuk megoldott.

MTI Fotó: Donka Ferenc