Orbán Viktor azt üzente

2016 feb 11
Megosztás
Orbán Viktor és Szemereyné Pataki Klaudia

Orbán Viktor miniszterelnökként csak a Mercedes-gyár korszakos eseményein, illetve más jelentős befektetői beruházás megvalósulása esetén járt Kecskeméten, pártelnökként pedig kampányidőszakban tette a kötelező gyakorlatokat. Más semmi. 

A városháza rendre kiesett a programjaiból, Zombor Gábor nem tudta neki vonzóvá tenni.

A heti látogatása - amelyben újabb fejlesztési csomaggal támogatja a kormány a várost - éppen ezért kuriózum, áttörés, és egyben üzenet a fanyalgóknak, de leginkább azoknak, akik évek óta a nemzeti-polgári hajóban utaznak, ám sem a vitorla felhúzásában, sem az evezők mozgatásában nem vesznek részt szélcsendes időben.

Sunnyogók ők, magyar sunnyogók, de egy dakota mondás szerint ilyennek is kell lenni. 

Hát jó legyenek, de legalább ne szítsák és fúrják a hasznos egységet.

Ez volt Orbán Viktor látogatásának az üzenete, amelyet következőképpen fogalmazott meg a beszédében:

“Bármennyire szakmai megállapodást kötöttünk itt, nem lehet az ilyen megállapodásokat a személyi körülményektől  függetleníteni…”

Határozott kinyilatkoztatás ez Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mellett és egyértelmű intelem a bomlasztóknak, a karrieristáknak, egy új polgármesterben gondolkodóknak.

Majd a miniszterelnök a Városháza dísztermében hozzátette:

Itt felnőtt emberek ülnek, túl vannak a mesekönyveken, tudják, amikor megnyílik a fejlődés lehetősége akkor kell agresszívnak, rámenősnek lenni és ebben a polgármester asszony nem szorul különórákra.

Lefordítva: 

Véget ért a melldöngetős, délibábos, rózsaszín izmusok korszaka. Csak a gazdasági pragmatizmusból, a modernitásból, a fejlődésből van bevétel, pénz, helyi adó, amelyből van út, oktatás, kultúra, közösség.

Szemereyné tudja ezt, tőle van 25 év után érdekérvényesítő képessége a városnak.

Kedves kecskeméti polgári ismerőseim, barátaim!

Amelyikőtöknek füle van, hallja, amelyikőtök nem, az húzzon erről a városhajóról a vízbe végre!

Rajnai Attila