Pénz, alkatrész, autó vált köddé a szerelőnél

2017 jún 8
Megosztás
felni, gumi nélkül

A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal az ecseri férfival szemben, aki a javításra átvett autókat, azok alkatrészeit vagy a munkadíjat tulajdonította el.

A bűnügy vádlottjának, egy ecseri férfinak évek óta nem volt rendszeres jövedelme. 2013-tól 2016 augusztusáig abból tartotta el magát, hogy autószerelőként hirdetéseket adott fel. A hirdetésre jelentkezőktől átvette a gépjárműveket és a szereléshez anyagköltségre, munkadíjra pénzt kért. 12 sértett azonban nem vihette haza a megjavított autóját. Volt olyan eset, amikor a vádlott a javításra átvett járművet eltulajdonította, eladta.

Előfordult az is, hogy a vádlott újabb és újabb összegeket kért anyagköltségre. Amikor a jármű tulajdonosa átvette az autót, rájött, hogy az továbbra is rossz. Miután elvitte egy másik szerelőhöz, kiderült, hogy a jármű azért üzemképtelen, mert számos alkatrész, mint például

generátorszabályozó, klíma kompresszor, kormány szervó, féltengely, vagy más hasonló dolog hiányzik belőle. A vádlott ugyanis ezeket az alkatrészeket kiszerelte és azokkal, valamint a javításra átadott pénzzel sajátjaként rendelkezett. Több esetben a férfi az átvett gépkocsik javításához újabb és újabb előlegeket kért. Miután a sértett fizetett, a vádlott hozzá sem kezdett a szereléséhez, hanem azt hosszas ígérgetés után, hibásan adta vissza a megrendelőnek, míg a javítás céljából átvett összeget eltulajdonította.

A vádlott 12 sértettnek 40 ezer forinttól 2 millió forintig terjedő összegben okozott kárt.

A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.