Sikeres volt a júliusi Helen Doron nyelvi tábor

2016 júl 10
Megosztás
csoportkép

Mitől lehet egy angol nyelvi gyerektábor sikeres? Elsősorban, ha sokan vannak és jó az idő. Na ebben nem volt hiány a 2016-os júliusi Helen Doron nyelvi táborban. Másodsorban, ha tanár és gyerek egyaránt jól érezte magát, egyiket sem csípte meg a méhecske és senkinek sem ment szálka a lábacskájába. Ilyen sem történt, szóval, igazi nagy happy end lett ez is, mint az eddigi összes nyári Helen Doron nyelvi tábor, amelyet Soós Gabriella - aki Magyarország legrégebb óta egy irányítás alatt álló Helen Doron English nyelviskoláját vezeti Kecskeméten immáron 12 éve —, a Kodály Zoltán Általános Iskola elismert pedagógusa szervez.

Nemhiába mondott köszönetet a szülőknek Soós tanárnő a tábor zárónapján, hogy ő és csapata megkapta a bizalmat tőlük arra, hogy egy hétre rájuk bízzák a gyermeküket. A tábor ugyanis, amely Kocsér melletti Útmenti Lak elnevezésű komplexumban található, igazi paradicsom a gyerekek számára. Van izgalmas erdő, lovak, kutyák, játszótér és fürdőmedence, mindezek miatt nagy figyelmet igényel a tanároktól és segítőktől az, hogy minden nap biztonságosan és problémamentesen teljen el.

A táborban a napi négyszeri étkezés mellett a gyerekek angol nyelvi, valamint kézműves foglakozásokon vesznek részt, közte játszanak és sportolnak. Tudásukról a tábor utolsó napján számolnak be zenés, angol nyelvű produkciók bemutatásával, majd vendégül is látják a hozzátartozókat, akik az egész táborról egy fényképekkel teli adathordozót kapnak emlékül.

A foglakozásokat Soós Gabriella mellett Bánné Spitz Barbara, csoportvezető pedagógus, szakképzett Helen Doron tanár tartja.

A következő nyári Helen Doron nyelvi tábor időpontja: 2016. augusztus 1-5.

Jelentkezés és további részletek:

Soós Gabriella 

Tel: 06-20-559-8291

E-mail: kecskemet@helendoron.com

soosgabo976@gmail.com

Helen Doron English, ahol a nyelvtanulás egy életre szóló élmény!

www.helendoron.hu

Természetesen szeptembertől folyamatosan lehet jelentkezni a Helen Doron English Kecskemét foglakozásaira is, a csoportok minimum négy, maximum nyolc fősek. A tanórák az iskolai tanévben a hét első négy munkanapján 16 órától kezdődnek, hangulatos környezetben, az Arborétum mellett.

Röviden a Helen Doron módszerről

A Helen Doron English a világon egyedülálló idegennyelv-tanulási módszer, valamint intézmény, kizárólag gyerekek és fiatalok számára, amely a legkisebbeknek az anyanyelv-elsajátítási ösztönén alapszik. A pedagógiai módszertan ihletője a zenetanulás metódusa volt. Helen először házi felvételekből készített dalokból, mondókákból, történetekből kezdte el tanítani a szomszéd gyerekeket. A lendületes és szórakoztató órákat imádták a kis tanítványok és a módszer híre, népszerűsége egyre terjedt. A sikerszámok mára magukért beszélnek: a lépésről-lépésre felépített tananyagokkal immáron három évtizede tanulnak szerte a világon sikerrel és örömmel angolul a gyerekek 3 hónapos kortól egészen 19 éves korig.

A lényeg: a foglakozások során egyedül a tanulók vannak a középontban. A kis létszámú tanulási-nyelvi közeg természetes, komplex és játékos. 

A Helen Doron English foglalkozásain résztvevők számára nem ismert a lámpaláz, a szorongás a megszólalástól. A Helen Doron English személyiség-központú pedagógiájával — és a korosztályokra bontott tananyaggal — felszínre törnek a gyerekek eddig még rejtett képességei, amely hozadékaként magabiztosabbá, nyitottabbá válnak a világra és igazoltan jobb eredményeket érnek el minden téren az iskolában.