Újra börtönben Kiss Szilárd üzlettársa

2016 feb 23
Megosztás
Sziky Gyula letartóztatása

A tárgyalóteremből kilépve vették őrizetbe Kecskeméten Kiss Szilárd üzlettársát és perének kulcsfiguráját, Sz  Gyula, nyíregyházi vállalkozót. Egy újabb takarékszövetkezetet nyúltak le.

 

Javában zajlik Kiss Szilárd, volt moszkvai kereskedelmi attasé és társainak az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezettel kapcsolatos büntetőpere a Kecskeméti Járási Bíróságon. Hétfőn délután épp a lehallgatásokkal szembesítette a bíróság a megidézett vádlottakat, majd a per végén Kiss üzlettársának, a nyíregyházi Sz. Gyulának nem sikerült szabadlábon eltávoznia a bíróságról. Két rendőr, valamint egy nyomozó állt elé, közölték vele a jogait, valamint azt is, hogy kihallgatás céljából előállítják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. Megbilincselték, autóba ültették és késő estig hallgaták ki a gazdaságvédelmi osztály nyomozói egy 350 millió banki sikkasztásos ügyben, amely két és fél éve történt.

Az esetről másnap a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az alábbi tájékoztatást adta:

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hat Bács-Kiskun megyei és szabolcsi férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. június 4-én egy kecskeméti bank ügyintézője jogtalanul elutalt közel 350 millió forintot egy önkormányzati számláról egy nyíregyházi pénzintézetnél vezetett számlára, amelyet kifejezetten a bűncselekmény elkövetése érdekében nyitottak.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak közül a három nyírségi férfi a nyíregyházi takarékszövetkezetnél történő számlanyitásban és a pénz felvételében működött közre.

Őket a Bács-Kiskun megyei rendőrök 2016. február 22-én délután Nyíregyházán elfogták és sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók őrizetbe vették a három férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.