Vádemelést javasolnak az iskola gondnoka ellen

2018 már 29
Megosztás
pataki niki

Csaknem két év vizsgálódás után az iskola gondnoka ellen javasol vádat emelni a rendőrség a kecskeméti piarista gimnázium tornacsarnokában leszakadt mászókötél ügyében, amely során az egyik tornából érettségiző lány, Pataki Mária Nikolett (képünkön) szerencsésen esett és könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Az ügyben a rendőrség az alábbi közleményt írta:

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 63 éves helyi férfi ellen.

Az egyik kecskeméti gimnáziumban 2016. júniusában testnevelés érettségi vizsgát tartottak. Az egyik tanuló gyakorlatának elvégzése során a mászókötéllel - annak visszabomlása miatt - leesett.

A lány a baleset során könnyű sérülést szenvedett.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi munkabiztonsági szakértői vélemény alapján a gondnok felelőssége állapítható meg a baleset bekövetkezésével kapcsolatban. A munkaköri leírás alapján a munkáltató a sporteszközök vonatkozásában folyamatos balesetvédelmi ellenőrzést határozott meg a férfinek, de az okirati bizonyítékok alapján ez nem valósult meg. Így foglalkozás körében elkövetett szabályszegés a balesettel közvetlen ok-okozati összefüggésben van, és a baleset bekövetkezésének elsődleges okaként határozható meg.

 A nyomozók az ügyet a napokban lezárták, és azt iratokat vádemelési javaslattal küldik meg a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Az esetről itt olvashatnak bővebben a Hírösvényen.