Verekedős tejfakasztó buli a piacon

2016 jan 26
Megosztás

Szép nyári napnak indult, míg el nem kezdték verni egymást a kecskeméti piaccsarnokban. Krajnyák Piedone Feri állta a sarat, de végül őt is meggyanúsították. Aztán eldördült egy fegyver.

 

Talán emlékeznek még sokan arra a múlt nyári tejfakasztó bulira, amikor egy újdonsült apuka és a haverjai részegen énekelgettek a piacsarnokban, ölelgették az embereket és épp a bográcsba valót vásárolták, amikor a Krajnyák Piedone Feri, a kecskeméti piac védőszentje rájuk ripakodott, hogy csillapodjanak. Innen már kezelhetetlenné váltak az események és egy riasztó pisztoly is eldördült. Aki meghúzta a ravaszt, megúszta, mert elmondása szerint mindez véletlen volt. A többiek ellen viszont vádat emeltek, őröstől, örömapukástól, cimborástól mindenestül.

Ím így fest a hivatalos vádirat

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy ballószögi és három kecskeméti férfi ellen, ugyanis 2014. július 16-án délelőtt, a kecskeméti piaccsarnokban a biztonsági őrként dolgozó egyik férfi és a három másik vádlottból álló társaság között veszekedés alakult ki, majd kölcsönösen lökdösték és bántalmazták egymást.

A 31 éves ballószögi, valamint a 30 éves és 36 éves kecskeméti férfiak a ballószögi vádlott gyermekének születését ünnepelték 2014. július 16-án. Az ünneplés már délelőtt elkezdődött, a három vádlott az elfogyasztott szeszes italok miatt leittasodott. Elmentek együtt a kecskeméti piacra, hogy beszerezzék a délutánra tervezett főzés hozzávalóit.

A piaccsarnokban biztonsági őrként dolgozó 51 éves kecskeméti férfi a hangosan éneklő társaság után ment, hogy ellenőrizze őket. A kijárat közelében lévő presszónál meg is állította a társaság két kecskeméti tagját. Becsmérelni kezdte őket és felszólította a két férfit, hogy „takarodjanak innét”. Ekkor a ballószögi férfi odalépett a biztonsági őrhöz és békíteni próbálta. Az őr azonban őt is becsmérelni kezdte, ami miatt a három férfi, valamint a biztonsági őr között veszekedés, dulakodás alakult ki.

Ennek során a ballószögi vádlott és a biztonsági őr kölcsönösen lökdösték egymást, majd az őr vádlott tenyérrel, nagy erővel megütötte a ballószögi férfi arcát. Ekkor bekapcsolódott a verekedésbe a 30 éves vádlott is, aki megpróbálta megrúgni a biztonsági őrt. Ez azonban nem sikerült, ugyanis a biztonsági őr vádlott elkapta a férfi lábát és ellökte magától. Ezután a 36 éves vádlott próbálta megrúgni és megütni a biztonsági őrt, de az 51 éves férfi hárította a rúgást és ellökte magától a támadóját.

Végül a ballószögi vádlott a biztonsági őrhöz lépett és a jobb szeme környékén lefejelte őt. Ezután a dulakodás be is fejeződött. A garázda verekedésben a ballószögi vádlott, valamint a 30 éves és az 51 éves kecskeméti férfiak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A biztonsági őr vádlott könnyű testi sértés miatt kérte támadóinak megbüntetését, a többi vádlott magánindítványt nem terjesztett elő.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, a ballószögi vádlottat további egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.