Bányai: visszalépett az önkormányzati favorit

2016 jan 20
Megosztás
tüntetés a Bányai Júlia Gimnázium mellett

Visszavonta a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium élére kiírt vezetői pályázatát a városvezető Fidesz-KDNP frakció támogatottja, Szilágyi Piroska Tünde. Ki lát Balog miniszter fejébe?

 

A visszalépett esélyes nem nyilatkozik, annyit közölt Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel, hogy az országos politikai szintet is elért vita már nem az intézményvezetői beosztás betöltéséről szól, hanem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elleni politikai támadás.

Kétségtelen, az önkormányzat nyár óta úgy véli, hogy a Bányai Júlia Gimnázium, valamint 23 éve regnáló igazgatója, Lukács Lajos melletti tüntetés csupán egy ellenzéki csinnadratta, amely ahogy kezdődött, oly gyorsan el is múlik. 

Ennek ellenére nem egy alkalommal állt ki több száz szülő az iskola eddig vezetéséért, sőt a közalkalmazotti tanács is határozottan hallatta a hangját: legutóbb nyílt levelet írtak Balog Zoltán szakminiszternek, hogy ne támogassa a kecskeméti Fidesz-KDNP frakció favoritját, a városatyáktól legtöbb szavazatot Szilágyi Piroska Tündét.

Király József, a szocialisták helyi vezető pedig bejelentette: a favorit pályázatát nem szabad lett volna befogadnia a KLIK-nek, mert a jelölt a nyugdíjaztatási kényszer miatt nem fogja tudni kitölteni az öt éves megbízatást. A Parlamentben pedig kérdéseket intéztek a miniszterhez a pályázatot befogadó KLIK tankerületi vezető szakmai múltja kapcsán. 

A KLIK cáfolt, majd mindezekre érkezett válaszul Szilágyi Piroska Tünde visszalépése, aki nem az első lemondó, mert a szintén esélyesnek kikiáltott Pósfainé Dr. Bakota Éva már korábban visszalépett.

Jelenleg egyetlen érvényes pályázat fekszik Balog Zoltán miniszter asztalén, amely Lukács Lajosé. A kérdés, a tárcavezető a hónap végégig kinevezi-e Lukácsot, vagy új pályázatot ír ki a Bányai igazgatói székének a betöltésére, ha így tesz, akkor ideiglenesen meg kell bíznia valakit az iskola vezetésével.