Tiszteletet az agyaraknak

2014 május 18
Megosztás
ellenjegyzés hivatalos formája

Van ellenjegyzés, vagy nincs, ez itt a kérdés? A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal oldalakon keresztül mellélövöldözget és kerüli a célt. Érdemes megolvasni, meg az előzményeket is.

 

Nem akarunk túl hosszúak és unalmasak lenni.

Csorba Antalné kecskeméti köztisztviselő kálváriájáról már többször is olvashattak, és Hírösvény alábbi cikkein keresztül újra felidézhetik a történetet.

http://hirosveny.hu/hirek/nincs-egyenlo-banasmod-varoshazan

http://hirosveny.hu/hirek/tovabb-melyul-hivatali-nyomozas

A lényeg: a jogerősen munkaügyi pernyertes köztisztviselő asszony, akit azért értek retorziók a munkahelyén, mert ellenőrként visszatartott az átutalás előtt két üzletviteli tanácsadásról szóló számlát - amelyek értéke egyenként 18 millió 750 ezer forint volt - mert hiányzott róluk a legfelső fotón is látható szabályos ellenjegyzés. 

Csorbáné miután lepattant a hivatalos szervekről, úgy vélte kér egy közigazgatási vizsgálatot az ügyészségtől, hogy végül is nézzék meg, ki és hol vétett ezeknek a számláknak a kifizetése ügyében.

Hatásköri illetékességi szempontból végül a vizsgálat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalhoz került, amely oldalakon keresztül beszél pályázatokról, jogszabályokról, mire végül arra következtetésre jut, hogy minden rendben van.

Az ellenjegyzésről szót sem ejt, pedig azt még a bíróság is megállapítja Csorbáné munkaügyi perében, hogy az nincs a számlán és azt egyik peres fél sem vitatta, de ez a számláról is egyértelműen kitűnik.

Sőt, ezen a hivatali feljegyzésen is tényként van ez megállapítva, de úgymond másképpen próbálták helyettesíteni.

Ezen az alábbi bírósági iraton pedig a pénzt parancsra elutaló másik köztisztviselő asszony vallja meg, hogy kétségtelen, a számlákon nem volt rajta jegyző ellenjegyzése.

Innetől pedig a kormányhivatal indoklása olvasható, nem tűnik fel nekik, hogy a közgyűlés a megbízási szerződést követően három hónap múlva dönt a pályázatba való belépésről.