Végéhez közeledik a KSE Kft. nyomozása

2015 május 21
Megosztás
Tüntetés a KSE Kft. ügyében Kecskeméten

Sokan nem erre számítottak, de a nyomozók hozott anyagból főznek. A KSE Kft. ügyében hat embert gyanúsítanak nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével. De hol a lóvé?

 

Sokan arra számítottak, hogy jó három év nyomozás után elalszik a jelenleg felszámolás alatt álló egykori kecskeméti önkormányzati sportcég, a KSE Kft. ügye. Nem aludt el, hanem félálomban áll hamarosan bíróság elé, mert más oldalról olyanok is akadnak számosan, akik szerint többen hiányoznak még a gyanúsítottak sorából. 

Nincs mit tenni. A vallomások és az adatok alapján összeállt egy történet, amely szerint mintegy négyszázötvenmillió forint kárt okoztak egyesek és bár a pénz útja egy darabig követhető, de hogy végül a felvett pénzek hol landoltak, nem sikerült megállapítani. 

Hozzá kell tenni, azért vannak akik tudják, de valamilyen oknál fogva nem mondták el.

Meg kell azt is jegyezni, hogy a KSE Kft.-nek a felszámolásban jegyzett hiánya nem mintegy négyszázötven, hanem úgy kétszázmillió.

Nem erre számítottak

Annyi biztos, hogy az ügyben korábban meggyanúsított - és mindenki szerint ártatlan - egykori ügyvezető, Feyér Zoltán helyzete tovább romlott. Őt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, magánokirathamisítás vétsége és más bűncselekményekkel gyanúsítja a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága. Hasonló bűncselekményekkel gyanúsítják a cég egykori könyvelőjét is. A sorban következnek tovább a KSE Kft.-vel egykor arculati szerződést kötött egyes cégek - Sport Invest Group Kft., Dynaco Kft., Globe-Ép Kft. vezetői képviselői, valamint felbujtóként szerepel a gyanúsítotti sorban a KSE Kft. egyik volt alkalmazottja.

A fenti hat fő mellett az adónyomozók nagyobb értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúját közölték a KSE Kft. egyik volt szakmai igazgatójával, aki a mintegy kettő és félmilliós összegű kárértéket  a kihallgatás napján megtérítette, így nagy valószínűség szerint az ő ügyét elkülönítik és ellene nem fognak vádat emelni az ügyben. 

A súlyos, letöltendő börtönbüntetéssel, illetve vagyonelkobzással járó gyanúsítások kiütötték a biztosítékot a fő terhelteknél, volt olyan, aki visszautasította a gyanúsítás minden pontját,  más pedig az eddigi vallomásához viszonyítva újabb és merőben más írásbeli nyilatkozatot adott be az adónyomozókhoz.  A kérdés: ennyi idő után érdemben változtathat-e ez a jelenlegi irányvonalon, illetve a meglévő vallomásokon?