Kecskemét borait kóstoltuk a Borhálóban

2014 okt 12
Megosztás
borkóstoló a kecskeméti Borhálóban

Még a csilláron is lógtak a kecskeméti Borháló legutóbbi borkóstolóján, ugyanis a város bora-díjas borászatok mutatkoztak be. Kerek, egész, korty kis este volt. Jók vagyunk az Alföldön.

 

A miklóstelepi Dimenzió Borászat - hála Drabant Katalin tulajdonos borásznak - a szakmai hátterét a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalatára, valamint a legújabb borászati technológiákra alapozza. 

Filozófiájuk egy híd létrehozása  a múlt és a jövő között. A híd persze nem más, mint a boraik, amelyek nagyrészt hagyományos fajtákból készülnek.

A rizlinget a borivóknak nem kell bemutatni, de a térségi kultúrkörtől kicsit távolabb eső Rajnai Rizlinget megér egy misét. Ez lett ugyanis a Dimenzió Borászatnak a Kecskemét város bora. Ezzel az antréval kezdődött a borkóstoló. 

A város Rajnai Rizlingjéről itt írtunk:

http://hirosveny.hu/hirek/borhaloval-fogtuk-vissza-nyarat

Aztán kicsit belágyult az est savilag, mert Keresztes József - aki Kecskemét-Hetényegyházán él, ott épített családi  borászatot és ráadásként a fia is borász  Tokaj-hegyalján - következett az általa készített város kadarkájának a rozé változatával. 

Keresztes egyébként nagy kadarka kutató, nem ivott nála jobbat gyermekkora óta.

A vele készült interjúnkat itt olvashatják:

http://hirosveny.hu/hirek/kecskemet-kadarkaja-borhaloban

A város kadarkájáról pedig itt olvashatnak:

http://hirosveny.hu/hirek/hu-de-jol-esik-varos-kadarkaja

Keresztes úr egyébként sokak számára egy visszafogott, meghúzódó, csendes borász alkatát sejteti, de amikor borról van szó, egyszerűen megnyílik ezért nagyon élvezetes estét kerekített a jelenlévőknek.

Mivel mindkét helyi borászatnak vannak tokaji próbálkozásaik is, ezért természetesen nem maradhattak el a hegyaljai nektárok sem, így egy kerek és élményekben gazdag borkóstolót kaphattak a kecskeméti Borháló fanok.

Borháló Kecskemét

e-mail:kecskemet-eszak@borhalo.com

Borháló - nálunk más a mÉrték

Üzlet: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/c térkép

Web: www.borhalo.com/kecskemet-eszak

Facebook: http://i.kics.it/3rczg9/06pecl2zgl10g1mhynsw/1odbpt2u7g1l